Home » Theater

Theater

Bedenk een nieuwe naam voor Theater De Klimboom of juist niet?

De tijd gaat (te) snel. In 2020 bestaat De Klimboom inmiddels 10 jaar. Dit lijkt het goede moment om het verleden met een uitgebreide geschiedenis achter ons te laten en te gaan voor een nieuwe naam van ons knusse theater.

U bent aan zet : Wees inspirerend en creatief en denk mee over een geschikte nieuwe naam voor ons Theater. Of vind u dat de naam De Klimboom zou moeten blijven?

Stuur uw suggesties naar info@cultureelsimpelvel.nl en het bestuur zal vervolgens in goed overleg tot een keuze komen.

Uiteraard ontvangen de bedenkers van die nieuwe naam enkele vrijkaarten voor onze voorstellingen.

Veel succes met het bedenken van de nieuwe naam !

Over Theater De Klimboom

In 2010 werd Cultuurcentrum / Theater De Klimboom opgericht door Joyce en Wiel van Puur Weijers & Weijers. Het begon in het vroegere schoolgebouw van De Klimboom aan de Kloosterstraat waaraan het theater haar naam ontleende.

Het gebouw aan de Kloosterstraat in Simpelveld waarin het Kunst en Cultuurhuis De Klimboom oorspronkelijk vestigde werd in 1932 gebouwd. Van 1932 tot 1994 heeft het dienst gedaan als lagere school "St. Jozef". In 1994 werd het een algemeen bijzondere school en kreeg het de naam De Klimboom. De betekenis van die naam stond symbool voor ontwikkeling, groei, natuur, spelen. Toen het cultuurcentrum het pand nieuw leven in blies heeft het zijn passende, oorspronkelijke naam “De Klimboom” behouden. Na de verhuizing in 2015 naar de Dr. Ottenstraat in Simpelveld, wat mede dankzij de medewerking van Woningstichting Simpelveld mogelijk was, bleven de naam en missie bestaan. Met als enig verschil dat nu de Stichting Culturele Evenementen Simpelveld/Bocholtz het beheer kreeg over het theater en dat in opdracht van de stichting Puur Weijers & Weijers zorg ging dragen voor de programmering en coördinatie.

Ook nu nog staat de naam "De Klimboom" voor ontplooiing groei en ontwikkeling, waarvan we hopen dat de 'roots', onze donateurs, artiesten en de gemeenschap, vruchtbare bodem en houvast blijven bieden om de regio in/rond Simpelveld en Bocholtz blijvend te kunnen laten genieten van Kunst en Cultuur.

Soort programma's

De ene keer is het een band, een andere keer is het puur genieten van één artiest met een prachtige stem, puur en al dan niet versterkt.
Theater De Klimboom is gelegen in het Cultuurcentrum De Klimboom. Dit is een plek waar voorstellingen u niet alleen kunnen ontroeren, laten lachen en vermaken, maar is zeker ook een plek voor bijzondere bezinningsmomenten.

Wilt u meer informatie over een voorstelling?
 
Reserveren via onderstaande knop of via 0655954525

Afghaanse maaltijden

 

Kom genieten van een heerlijke maaltijd waarvan de opbrengst bestemd is voor een bijzonder naaiproject t.b.v. kansarme vrouwen en kinderen in Afghanistan, georganiseerd door een groep Afghaanse vrijwilligers die in Nederland wonen. Deze maaltijd, die bestaat uit soep, verschillende soorten groenten en vlees op inheemse wijze bereid, wordt verstrekt in Cultuurcentrum de Klimboom

Kom een keertje proeven, geniet er van en ongemerkt steunt u het goede doel.

1 keer per maand op dinsdag, aanvang: 18:00 uur, entree     : € 13,50

U bent van harte welkom in Theater De Klimboom, Dr. Ottenstraat 46 te Simpelveld De exacte data bekijkt u via de knop "Theaterprogramma".

 

 

 

harpiste-regina-ederveen-met-erardharp-webfoto_origindicolite-band-kopie-2clara-en-maria-2-2_origlisa-franken_orig

kindervoorstelling-20-feb-prentenboek-1_orighot-housethe-recoveriessoep

pyure-201910172824_571106316329511_268583582_nanstante-thee-theater

baltus-co-en-d-jadie-moselsanger-2019_origsanseveria-sde-herbergsessie 

theater-podium_origvaals-vocaalsoep
SCE